Przekąski i małe dania
Pasztet
Szpinak z ciecierzycą
Galette czyli naleśniki gryczane
Suflet z truflami
Świeże figi nadziewane kozim serkiem i zapiekane z szynką serrano
Sosy i dipy
Pasta paprykowa
Pesto z nasturcji
Guacamole
Hummus
Pikantna salsa z truskawkami i rozmarynem
Oliwkowa salsa
Sałatki
Sałatka z rukoli z grilowanym bakłażanem
Sałatka ziemniaczana z wędzoną wołowiną
Sałatka ze świeżej cukinii z pesto nasturcjowym
Sałatka z bekonem, bobem i jajkami
Sałatka z kozim serem, bekonem i gruszkami
Sałatka z soczewicy, tuńczyka i kiełków
Zupy
Barszcz ukraińskiKrem z groszku
Moja ulubiona wiosenna zupa jarzynowa
Zupa krem z selera i brokułów
Chłodnik litewski
Krem z pasternaka z harissą
Gęsty krem z cukinii zapiekany z grzankami i gruyere
Zachodnioafrykańska zupa z orzeszków ziemnych z jarmużem
Główne dania
Wegetariańskie
Risotto z piżmaka
Risotto grzybowe
Pasta Primavera dla Nietolerancyjnych
Pieczone brukselki i kapusta z kaszą jaglaną
Bliny z sosem litewskim
Zapiekanka z bakłażanów i pomidorów
Curry z pieczonych warzyw z sosem orzechowym
Ryby i owoce morza
Dorsz z warzywami
Pan Miecznik na ziołowo z przyległościami
Pstrąg w całości z sałatką pomarańczową
Łosoś pieczony z papryką
Krewetki z cukiniowym pappardelle
Żabnica z pikantną salsą
Dorada pieczona z ziołami
Okoń nilowy z oliwkową salsą
Mięsa
Schab ze śliwkami
Indyk i jego banda
Szparagi z szynką szwardzwaldzką
Fusilli z bekonem, bobem i groszkiem
Królik w śmietanie
Zapiekana dynia makaronowa
Desery
Ciasto Babci MarysiCiasto marchwiowe
Babeczki cytrynowe z makiem
Mazurek
Ciasto drożdżowe
Ciasteczka owsiane z rodzynkami
Cantuccini
Sticky toffee pudding czyli ciasto daktylowe z sosem toffi
Arbuz i melon z waniliowym serkiem mascarpone
Tarta z truskawkami
Panna cotta z gorącymi leśnymi owocami
Muffiny gruszkowe z pełnoziarnistą mąką
Ciasto dyniowe z rumowym lukrem
Ciasto migdałowe ze świeżymi figami
Urodzinowe ciasto czekoladowe
Jesienne gofry cynamonowe
Migdałowe clafoutis ze śliwkami
Cynamonowe bułeczki drożdżowe z syropem klonowym
Razowa szarlotka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz