Składniki:
- 2 puszki steków z tuńczyka w wodzie
- 250 g gotowanej zielonej soczewicy
- 1 duży kubek kiełków z rzodkiewki
- 1 drobno pokrojona czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- ewentualnie drobno pokrojona czerwona cebula (ja nie daję)
sos
- 100 ml jogurtu greckiego
- 1-2 łyżki majonezu
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- świeży posiekany tymianek i oregano
- ewentualnie wyciśnięty ząbek czosnku
Sałatka dosłownie stawia na uszy. Również nie lubię cebuli w tej konfiguracji, za to dorzuciłem trochę borówki do mięs z Gomaru aby wyostrzyć smak tuńczyka. Kapitalne :)
OdpowiedzUsuńBorówki? Ciekawy pomysł. Przetestuję przy następnej okazji.
OdpowiedzUsuń