Spis treści



Przekąski i małe dania


Pasztet
Szpinak z ciecierzycą
Galette czyli naleśniki gryczane
Suflet z truflami
Świeże figi nadziewane kozim serkiem i zapiekane z szynką serrano

Sosy i dipy


Pasta paprykowa
Pesto z nasturcji
Guacamole
Hummus
Pikantna salsa z truskawkami i rozmarynem
Oliwkowa salsa


Sałatki


Sałatka z rukoli z grilowanym bakłażanem
Sałatka ziemniaczana z wędzoną wołowiną
Sałatka ze świeżej cukinii z pesto nasturcjowym
Sałatka z bekonem, bobem i jajkami
Sałatka z kozim serem, bekonem i gruszkami
Sałatka z soczewicy, tuńczyka i kiełków

Zupy

Barszcz ukraiński
Krem z groszku
Moja ulubiona wiosenna zupa jarzynowa
Zupa krem z selera i brokułów
Chłodnik litewski
Krem z pasternaka z harissą
Gęsty krem z cukinii zapiekany z grzankami i gruyere
Zachodnioafrykańska zupa z orzeszków ziemnych z jarmużem

Główne dania 


Wegetariańskie

Ryby i owoce morza

Mięsa


Desery

Ciasto Babci Marysi
Ciasto marchwiowe
Babeczki cytrynowe z makiem
Mazurek
Ciasto drożdżowe
Ciasteczka owsiane z rodzynkami
Cantuccini
Sticky toffee pudding czyli ciasto daktylowe z sosem toffi
Arbuz i melon z waniliowym serkiem mascarpone
Tarta z truskawkami
Panna cotta z gorącymi leśnymi owocami
Muffiny gruszkowe z pełnoziarnistą mąką
Ciasto dyniowe z rumowym lukrem
Ciasto migdałowe ze świeżymi figami
Urodzinowe ciasto czekoladowe
Jesienne gofry cynamonowe
Migdałowe clafoutis ze śliwkami
Cynamonowe bułeczki drożdżowe z syropem klonowym
Razowa szarlotka




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz